Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Сосницькій публічній бібліотеці згадали забуті різдвяні традиції

Новини
18.12.2023

Різдво – сімейне свято. І захід «Відроджуємо забуті різдвяні традиції» відбувся в особливій затишній, родинній атмосфері.

Присутні пригадали різдвяні традиції, поділились рецептами куті та варіантами 12 страв. Також дізнались про особливості святкування Різдва за новоюліанським календарем, прикмети, повір'я та ворожіння, які практикували давні українці цього дня.

⭐ Кожен учасник заходу мав можливість власноруч створити традиційну різдвяну зірочку із соломи так, як це робили наші предки, або із сучасних декоративних та природних матеріалів.

❤️‍🩹 Зворушливим моментом слало виконання колядки Наталією Кошовою разом із донькою Софією. Текст колядки відтворює події сьогодення та в черговий раз демонструє, що наш народ незламний, творчий та продовжує традиції своїх предків, створюючи нові обрядові пісні.

Наостанок учасники заходу скуштували кутю за класичним рецептом, смачний узвар та пухкі пиріжки.

📷 Фото Віталія Петрушенка

ℹ Цей проєкт став можливим завдяки щиріи‌ підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Зміст є відповідальністю Глобал Ком'юнітіз (Global Communities) та ГО “Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень” і не обов'язково відображає точку зору USAID чи Уряду Сполучених Штатів

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше