Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Уряд Великої Британії допоможе Сосницькій громаді у процесі відновлення

Новини
16.12.2023

Про це Стефан Коссофф, директор розвитку програм посольства Великої Британії в Україні, повідомив під час конференції «Планування відновлення в громадах: стратегія та реалізація» у Києві 14 грудня 2023 року.

👉 Загалом заявки на участь надіслали 487 українських громад, які постраждали внаслідок російської агресії.

✅ Після ретельної оцінки запитів Мінвідновлення, за узгодження з Посольством Великої Британії, відібрали до участі всього 10 громад – Сосницька в їх числі.

Ми отримаємо підтримку у підготовці планів відновлення і розвитку та відповідну проєктно-кошторисну документацію.

🗨 Також під час конференції відбулась панельна дискусія за участю Андрій Портний голови Сосницької громади, Олени Шуляк голови Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування та регіонального розвитку і Олександри Азархіної заступниці Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України.

ℹ Очільник Сосницької громади підняв проблему знелюднення населених пунктів Чернігівщини, особливо її північної частини. Наші громади мають низьку щільність населення – в 2 рази нижчу за відповідні показники по Україні. Але при цьому коефіцієнт для розрахунку розміру трансфертів – такий самий, як і у великих громадах.

Про цю панельну дискусію ми ще розповімо в окремому дописі.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше