Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

В громаді святкували свято Масляної

Новини
02.03.2020

Масляна – це перехід від Зими до Весни. Вона розпочинає весняний цикл традиційних свят українців. Це неповторне, веселе, колоритне свято, сповнене народних ритуалів та обрядів. Наші предки вірили: піснями, танцями та різними заклинаннями можна прогнати Зиму та накликати Весну. Згодом з’явилось спрощене розуміння цього обряду – Зима зустрічається з Весною. А в дійсності, розпочинається нове коло в природі.

Ось і мешканці Сосницької громади відмітили цю зустріч Зими та Весни піснями, танцями, розвагами.

Глядачі не тільки спостерігали яскраве театралізоване дійство з відомими всім із дитинства персонажами – Зимою, Весною, Масляною, а й мали нагоду насолодитись яскравими концертними номерами у виконанні аматорів народної творчості, поводити хороводи та взяти участь у веселих конкурсах.

Спалювання опудала Зими на Масляну – мабуть, найвідоміший і розповсюджений обряд, без  якого не обходиться не одне  святкування Масляної. От і  гості свята  взяли  участь у такому обрядовому  дійстві.

Присутні на святі щиро дякували артистам за їхню майтерність та піднесений настрій!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше