Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

В музеї Довженка відбулась мистецька зустріч з двома талановитими людьми

Новини
07.08.2024

До Сосниці завітали поетеса з Прилук Світлана Коробова та журналіст, письменник, бард Петро Антоненко з Чернігова.

👥 Прихильники поетичного слова і українського романсу зібралися в кінозалі музею Довженка, аби провести приємно час і поспілкуватися.

📖 Пані Світлана – авторка 15 поетичних збірок, 6 з яких присвятила дітям. Вона пише дуже тонкі, чесні, пристрасні, часом на межі сокровенно-інтимного, жіночі вірші. Її поезії пісенно-мелодійні, тож недарма багато з них колега по перу Петро Антоненко переспівав під гітару. Поклав на музику він і ряд своїх віршів, а також – поезії відомих українських поетів, зокрема Ліни Костенко.

🎶 Петро Антоненко зізнався: разом з напарницею вони намагаються розвивати жанр українського романсу, оскільки ця музика достатньо камерна, а відтак не надто популярна, проте однозначно вартує уваги і широкого звучання.

Отож творча пара з проєктом «Український романс і поезія» їздить в мистецькі тури (Чернігів, Прилуки, Київ, містечка нашої області й ін.) та збирає свою аудиторію шанувальників добрих віршів і чоловічого вокалу.

Візит в Сосницю став другим для пана Петра і 26-м – для творчого тандему.

За інформацією Сосницького літературно-меморіального музею О.П.Довженка

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше