Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

В Сосниці відбулося народне обрядове свято Водохреща

Новини
13.01.2016

Доволі низька температура, холодний вітер, завірюха не стели на заваді проведення свята. Так сьогодні, 19 січня, вже традиційно на дамбі пройшло освячення води.

Службу освячення води здійснив настоятель Свято-Покровської церкви Іоан Степанович.

Свято Водохреща встановлено на згадку про те, як Ісус прийняв хрещення, взяв на себе всі гріхи людства та змив їх у водах річки Йордан. Вважається, що в цей день Бог робить диво – освячує всю воду. Вона змінюється та набуває цілющих якостей. За традицією, на Водохреща прийнято занурюватись у посвячену воду. Прийнято вважати, що так можна змити усі гріхи і зміцнити здоров’я.

Тому після проведення служби та освячення води, перебуваючи в гарному настрої, багато з присутніх виявили бажання викупатися в ополонці і таким чином набратися здоров’я до наступного Водохреща,  змити усі негаразди, а також набратися позитивної енергії і бадьорості духу та тіла.

Після купелі люди могли випити стаканчик гарячого чаю та з’їсти куліша.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше