Військові хроніки Сосницького хлібокомбінату
☝️ Як розповів голова Сосницької райспоживспілки Володимир Мисник, до початку наступу вони встигли заготувати 15 тон борошна, а далі – борошно частково брали в Кролевці, а сіль, дріжджі та інші інгредієнти знаходити допомагали всі небайдужі.
За словами директора хлібозаводу Геннадія Дробязка у порівнянні з довоєнним часом виробництво хліба на заводі збільшилось у вісім разів. Тому, щоб виготовляти більше
трьох тон хлібобулочних виробів за добу на заводі працювали три пекарі та три кондитери.
🍞 Готову продукцію в мішках, канатною дорогою через річки з підірваними мостами переправляли на інші береги, щоб не залишити без хліба і Менську та Корюківську громади. А вже після виходу ворожих військ асортимент заводу значно розширився і до «сірого» хліба додався житній хліб вищого ґатунку та понад 30 видів хлібобулочної та кондитерської випічки.
Щиро дякуємо за вашу працю!
Працюємо заради перемоги! 💙💛