Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Візит представників Сосницької громади до Маловисківської громади

Новини
02.11.2021

27-28 жовтня делегація Сосницької селищної ради перебувала з візитом у Маловисківській міській громаді, що на Кіровоградщині.

Нас зустрічали вже як давніх друзів. Сосницьку громаду представляли селищний голова Андрій Портний, секретар ради Світлана Пастушенко, начальник відділу економічного розвитку – координатор програми «ДОБРЕ» від Сосницької громади Андрій Ткач та начальник відділу освіти, культури, молоді і спорту Ігор Кустенко.

Спочатку ми презентували свою громаду, ділилися прикладами кращих успішних практик в роботі. Потім були присутні на семінарі-нараді «Підведення підсумків конкурсу міні-проектів міської ради «Майбутнє громади в наших руках», де було презентовано проєкти-переможці, які буде реалізовано в 2022 році за кошти міського бюджету.

Далі міський голова міста Мала Виска Юрій Леонідович Гульдас, разом із своєю дружньою командою, протягом двох днів детально знайомили сосничан із здобутками, обговорювали спільні проблеми, ділились своїми напрацюваннями в розвитку Маловисківської громади.

Ми побували на низці об’єктів. Це – ліцей (об’єкт реконструкції в рамках «Великого будівництва»), футбольне поле зі штучним покриттям, міський спортивний стадіон «Колос» та ДНЗ «Ромашка» – тут ми вивчили особливості господарської діяльності та організації освітнього процесу, а також досвід залучення позабюджетних коштів та коштів інших бюджетів для розвитку спортивної інфраструктури.

Потім ми ознайомились з роботою з надання соціальних послуг та відповідне адміністрування соціального захисту в Маловисківській громаді.

І на завершення першого дня нам презентували проєкт придбання до місцевого комунального підприємства ямкового ремонтера, а також цікавий туристичний проєкт «Туристичний кластер Маєток Кудашевих» та рекреаційну зону на березі р.Вись.

Наступного дня сосничани взяли участь у спільному з колегами та активом Маловисківської громади меморіальному заході – покладанні квітів до Пам’ятника «Братська могила загиблим воїнам» з нагоди Дня визволення України від фашистських загарбників.

Далі був цікавий і емоційний візит до Маловисківської школи мистецтв, де одночасно з сюрпризами-експромтами від вихованців і викладачів школи, а також обміном досвідом, було напрацьовано перші плани міжкультурних обмінів делегацій молоді між обома громадами.

Потім Юрій Леонідович з колегами презентували досвід створення туристично-привабливих об’єктів у громаді на прикладі Маловисківського міського  парку культури і відпочинку.

Далі ми відвідали Паліївський старостинський округ, де на прикладі с. Паліївка ознайомились із досвідом залучення позабюджетних коштів і реалізації проєктів місцевого розвитку на рівні старостату та сільських територій. Також в с. Паліївка ми ознайомились із досвідом створення туристичних об’єктів в сільських населених пунктах громади на прикладі локації «Зона відпочинку» та відвідали Храм праведної Єлизавети Кропивницької єпархії ПЦУ.

На завершення вивчили досвід надання послуг з дошкільної освіти у ДНЗ «Колобок»,  відновленому силами міського бюджету та особливо місцевих сільськогосподарських товаровиробників (зокрема СФГ «Гульдас»). Також вивчили досвід соціального партнерства між місцевою владою,  місцевою сільською ЗОШ та СФГ «Гульдас», який  є яскравим прикладом постійної підтримки розвитку навчального закладу.

В процесі планування подальшої співпраці сторони визначили чіткі орієнтири горизонтальної взаємодії між підрозділами громад, визначили найбільш цікаві та практичні приклади управлінських рішень та реалізованих проєктів.

Маловисківська міська та Сосницька селищні громади є дуже схожими по своєму розвитку, проблематикою і методами вирішення проблем. Тому дискусій та взаємного обміну досвідом в процесі візиту було багато. Візит тривав в обстановці щирого і продуктивного спілкування.

Дана поїздка стала можливою завдяки участі Сосницької селищної територіальної громади в програмі «ДОБРЕ» , зокрема в компоненті «Програма менторства».

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше