Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Яка сума доходу дозволяє громадянам мати право на безоплатну правову допомогу

Новини партнерів
18.07.2022

З 1 липня 2022 року в Україні підвищено прожитковий мінімум. Тепер він для працездатних громадян становить 2600 гривень, для непрацездатних – 2027 гривень.

У зв'язку з цим повідомляємо, яка сума середньомісячного доходу дозволяє громадянам мати право на безоплатну вторинну правову допомогу, що полягає в захисті, складанні документів процесуального характеру, здійсненні представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами.


Працездатна особа

Ви маєте право на безоплатну вторинну правову допомогу, якщо ваш середньомісячний дохід не перевищує 5200 грн.

Непрацездатна особа

Ви маєте право на безоплатну вторинну правову допомогу, якщо ваш середньомісячний дохід не перевищує 4054 грн.

Увага! Право на безоплатну вторинну правову допомогу мають і інші категорії громадян – детальніше про це можна почитати в статті 14 Закону України "Про безоплатну правову допомогу" за посиланням https://bit.ly/3dSxQBa

Нагадуємо, що фахова правова допомога надається Сосницьким бюро правової допомоги з 9-00 год. до 18-00 год. з понеділка по п'ятницю за адресою: смт. Сосниця, вул. Троїцька,32 тел. 2-02-93.

За правовою допомогою звертайтесь до Менського місцевого центру з надання БВПД   з 8-00 год. до 17-00 год. за адресою: м. Мена, вул. Титаренка С., 6-А , тел.: (04644) 3-30-01.

За номером 0 800 213 103 надаються консультації та роз’яснення з правових питань, додаткові відомості про надання безоплатної правової допомоги тощо. Дзвінки у межах України безкоштовні.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше