Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Які тарифи на воду у Корюківському районі?

Новини
09.12.2023

Для того, щоб водоканали в Україні могли працювати повноцінно, тарифи на централізоване водопостачання і водовідведення постійно підвищуються.

📈 Спочатку в липні, потім – у вересні. У Києві дуже переймались цим, бо для мешканців столиці один куб води тепер обходиться у понад 41 гривню. В Одесі – 44 гривні. У Вінниці – 47 гривень. В Ужгороді – 54. В Чернігові – 37 гривень 28 копійок.

👉 А хто платить за кубометр води та стоків в Україні найбільше? Не дивуйтесь, але це мешканці маленьких міст та селищ.

Вартість послуг водопостачання та водовідведення в великих містах та в провінції відрізняються суттєво – іноді навіть у 2-3 рази.

Чому так? Причин багато, але головна – кількість абонентів. Чим їх більше – тим послуги дешевші. Вода розподіляється у великих містах на десятки чи сотні тисяч людей, а у нас – на декілька тисяч. А затрати ті ж самі – свердловина працює, кількість персоналу (пропорційно) така сама, як і собівартість. А ось реалізація – дуже мала.

Загалом основними складовими тарифів є електроенергія та заробітна плата. Крім того, тариф на централізоване водовідведення більший за тариф водопостачання тому, що процес перекачування стічних вод є більш енергозатратним.

За матеріалами 🔗 https://bit.ly/4afuHd4

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше