Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Юрію Степановичу Виноградському посмертно присвоїли звання «Почесний громадянин Сосниччини»

Новини
26.04.2023

✅ Таке рішення сьогодні одноголосно підтримали депутати Сосницької ради.

🗨 «Внесок цієї людини у дослідження Сосниччини важко переоцінити!

У 1920 році Юрій Виноградський створив у Сосниці історико-археологічний та етнографічний музей. До цього, на обласному рівні, зі своїми колегами, він рятував артефакти від нищення чи розграбунку радянською владою.

Він також дослідив багато елементів побутового життя на Чернігівщині, назви об'єктів топоніміки, місцеві діалекти, етнографічні особливості, організовував наукові товариства і писав наукові статті, відкривав стоянки первісних людей і багато зробив для того, аби люди знали про свою історію», – розповів секретар ради Андрій Ткач.

📚 Для вивчення і популяризації наукового доробку Юрія Виноградського, у закладах освіти та культури доручено підготувати і провести цілу низку освітніх заходів та конкурсів.

🪦 А на місці поховання дослідника прийняте рішення передбачає встановлення надгробку та пам’ятника.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше