Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Запитай у мера. Випуск 9

Новини
14.04.2021

Ми отримали нові запитання, тому сьогодні надаємо на них відповіді.

1. Аліна Авраменко: Коли будуть установлені баки для сортування сміття? Дуже чекаємо.

Хочу проінформувати пані Аліну, що ми плануємо поширити роздільний збір сміття не тільки на Сосницю, а й розширити послугу на населені пункти старостатів нашої громади.

Попередньо плануємо, що цей проект буде запущено у другому півріччі 2021 року.

Дякую, що вас це турбує. Приємно, що все ж таки люди активно використовують роздільний збір, і дай Бог щоб так тривало й надалі. А ми, в свою чергу, розширюватимемо цю мережу.

2. Тамара Процел: Цікавить питання підвезення скрапленого газу до сіл громади, зокрема до Козлянич.

Наразі в області триває процедура тендерних закупівель, яка визначить нового постачальника скрапленого газу. Попередній постачальник відмовився від надання цієї послуги, тому зараз відбуваються закупівлі та визначаються обсяги газу, які потрібні для всієї області. Сподіваємось, що найближчим часом процедура завершиться, і люди отримають визначеного постачальника та матимуть можливість користуватись скрапленим газом.

Варто зазначити, що тендерна процедура проводиться на рівні області, а не на рівні громади. Тому поки що вичерпною інформацією ми не володіємо.

3. Микола Білик: Чи буде у Сосниці АТБ?

Тема цікава, багато хто з мешканців громади вже звертались до мене з цього приводу. Ми проводили перемовини з адміністрацією АТБ, і вони зацікавлені в тому, щоб відкрити супермаркет у Сосниці. Зараз вони підбирають відповідну земельну ділянку, яка б їм підходила, а ми, зі свого боку, будемо надавати їм допомогу у цьому питанні.

Знаю, що це питання болюче для місцевих підприємців, адже вони відчуватимуть конкуренцію. Але, все ж таки, як би ми не прагнули зберегти ідентичність, у плані виключно невеличких магазинів, мережеві супермаркети обов’язково зайдуть до Сосниці. Якщо не сьогодні, то завтра. Тому ми маємо бути готові до цього.

4. Оля Адаменко: Коли буде горіти лампочка по вулиці 8-го Березня? За пів року ніхто її не замінив.

Всі лампочки вже горять. Крім того, були повністю замінені світильники вуличного освітлення по вулиці Новоселівській, від початку і до кінця, а це майже 60 ліхтарів. Таким чином вулиці 8-го Березня і Новоселівська – одні з найбільш якісно освітлених вулиць громади.

5. Анастасія Леончук: Цікавить питання водопостачання в Бутівці. Що саме планується зробити і чи взагалі щось робитиметься?

На скільки мені відомо, то водопостачання в селі працює. Відбулись певні зміни у структурі управління бутівського комунального підприємства, яке забезпечувало село водою. Зараз це підприємство приєдналось до КП «Сосницьке КЖУ».

Було попередньо проведено обстеження тієї мережі, яка є у наявності, і, щиро скажу, вона перебуває у досить поганому стані, так як тривалий час експлуатувалась без оновлень.

Далі ми будемо проводити роботи по діагностиці, дивитись де мережа потребує покращення. Знаю, що у водогоні зараз дуже слабкий тиск, тому почнемо працювати з вирішення цієї проблеми.

6. Володимир Кедя: Чи вже є у фермерів документи на розорювання луків? Чи як завжди документи колись зроблять? Прийшла весна і аграрії почнуть лізти на луки, невже неможна по закону їх зупинити?

Ми не отримували інформацію про те, що якимись аграріями було змінено цільове призначення використання земельних ділянок, а саме людських паїв чи сінокосу, на ріллю. На скільки мені відомо, то таку роботу не проведено.

Громада, як і в минулому році, як і завжди, залишається на стороні простих людей. Ми проти того, щоб розорювалися пасовища, сіножаті і т.д.

У минуло році всі звернення від нас надійшли до правоохоронних органів. Якоїсь дієвої реакції ми, нажаль, не бачили. Але ж і не бачимо, вже у цьому році, подібних дій з боку місцевих аграріїв по розорюванню заплавних території, що не були розорені до цього.

Якщо такі випадки будуть траплятися, то, звичайно, будемо реагувати, точно так, як ми спільно з громадою робили це у минулому році.

Сподіваюсь, що нам вдасться уникнути таких неприємних ситуацій.

7. Валентина Біжовець: Чи буде від Сосниці у напрямку В. Устя ремонтуватися дорога? Якщо буде, то коли саме? Бо вже ямки такі, що скоро тільки позашляховиком можна буде їздити. Зокрема це стосується і Бутівки. Адже відрізок центральної дороги до школи геть розбитий. То чи дійде в цьому році черга до нього?

Дорога від Сосниці до Шаповалівки має державне значення. Тому я впевнений, що тут буде проводитись поточний ямковий ремонт покриття. Щодо капітальних, або ж поточних середніх ремонтів, мені не відомо. Здається на цей рік такі роботи у державі не заплановані. Але поточний ямковий ремонт буде обов’язково здійснений.

Я щиро скажу, позавчора був на території старостату, бачив стан цих доріг – краще чим у минулому році, гірше ніж хотілось би того. Але я сподіваюсь, що найближчим часом, в межах одного місяця, на цих дорогах будуть виконані роботі по ямковому ремонту і ми матимемо відносно нормальне покриття, по якому можна буде пересуватися.

Що стосовно села Бутівки, а саме дороги у самому населеному пункті, то це вже дорога комунальної власності, вона наша і ми її обслуговуємо. Але у цьому році не передбачо коштів у бюджеті на якісь капітальні роботи, мається на увазі заміну покриття. Щодо ямкового ремонту, то там немає що латати, адже дорога перебуває у дуже поганому стані і потребує саме поточного середнього ремонту.

Можливо, будемо планувати ці роботи на наступний рік.

8. Анонім: Де велосипеди? Чому люди ще не користуються ними?

Реалізація проекту потребувала певного часу, адже потрібно було встановити деяке обладнання та протестувати його. Зараз цей проект працює, бачу, що він сподобався людям, вони користуються цими велосипедами.

Тому прошу всіх берегти це майно, бо воно наше спільне, всіх мешканців громади. Бажаю всім користувачам велотраспорту отримували задоволення та швидше вирішували свої справи, адже цей проект зроблений саме для вас.

Дякую всім за активність, що звертаєтесь до нас зі своїми питаннями. Сподіваюсь я надав вичерпні відповіді на ваші запитання. До наступної зустрічі.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше