Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Знайомство зі старостами: Східний старостинський округ

Новини
12.03.2021

10 березня селищний голова Андрій Портний представив новопризначену старосту Східного старостинського округу, який об’єднав села Кудрівка, Киріївка та Ляшківці.

Нагадуємо, що старостою затверджено Тетяну Гончаренко, яка буде здійснювати комунікацію між владою та мешканцями, допомагати вирішувати соціальні, побутові та інші потреби цього округу.

Години та дні прийому старости:
  • Кудрівка – понеділок та середа з 8:00 до 13:00
  • Киріївка – вівторок та четвер з 9:00 до 13:00
P1130081 Знайомство зі старостами: Східний старостинський округ

У ході зустрічей Тетяна Гончаренко розповіла про свої плани роботи на територіях. Потім було обговорено ряд важливих питань, які стосуються благоустрою та розвитку округу.

Також староста повідомила, що місцевий меценат готовий допомогти Східному округу грошовими допомогами. Так, на поховання виплачуватиметься 5 000 грн, а при народженні дитини – 15 000 грн. Варто зазначити, що це не місцева програма селищної ради, а ініціатива місцевого мецената.

Серед першочергових завдань планується наступне:

  • Розчищення чагарників та видалення аварійних дерев.
  • Провести аналіз криниць: чи багато людей ними користуються, чи є у них вода. Далі буде прийматись рішення, чи є сенс їх чистити і скільки саме криниць.
  • Організувати щомісячний вивіз сміття.

Далі селищний голова Андрій Портний та начальник відділу освіти Ігор Кустенко відповідали на численні запитання, що стосувалися ремонту доріг, водопостачання, благоустрою, освіти та багато іншого. Стосовно земельних питань роз’яснювальну роботу проводив заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів влади Ігор Чернуха.

P1130079 Знайомство зі старостами: Східний старостинський округ

Також в кожному населеному пункті детально обговорювали проблеми територій. Основними проблемами, які окреслили жителі сіл, є освітлення вулиць та затримка виплат дотації на телят.

Окреме болюче питання – призупинення навчального процесу у Киріївській школі.

Передбачається, що наповнення класів початкової школи у сільській місцевості має складати в середньому 13 учнів, класи середньої школи повинні були б мати 17 учнів, а старшої – 21. Коли ці вимоги будуть дотримуватися, то освіта у такій школі буде якіснішою. Адже у дітей виховуватимуться навички соціалізації, між ними буде конкуренція, тощо.

P1130168 Знайомство зі старостами: Східний старостинський округ

Якщо говорити про державну субвенцію на виплату заробітної плати педагогам, то в кожному класі повинно бути не менше 5 учнів. Однак у Киріївці наповнений тільки один клас, на який розраховується державна субвенція. На всі інші класи – ні.

Крім того, Киріївська школа складається з 3 корпусів, на один з яких, де навчаються учні 5-9 класів, є судовий припис по пожежній безпеці, який не дозволяє використовувати це приміщення.

Проаналізувавши все це комісія прийняла рішення включити Киріївську школу до Плану оптимізації освітньої мережі, зі створенням на базі школи садочку.

Учні школи будуть підвозитись до Кудрівської школи, де є спортзал, їдальня та більш якісніші умови для навчання. В результаті цього наповненість Кудрівської школи протягом 5 років буде складати 45-47 учнів.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше